رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام از تسویه ۷۵ میلیارد تومان بدهی دارویی خبر داد
جاسم محمدی گفت: میزان ۷۵ میلیارد تومان بدهی در حوزه بهداشت و درمان مربوط به بخش دارو تسویه شده است.
به گزارش پایگاه خبری شکرستان، صبح امروز رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در نشست با اصحاب رسانه ،یکی از معضلات حوزه بهداشت و درمان در استان را طی سال های گذشته بدهی بخش دارو عنوان کرد و گفت: ۷۵ میلیارد تومان بدهی این حوزه در استان وجود داشت که از این مقدار ۵۰ میلیارد تومان مربوط به بیمارستان مصطفی خمینی (ره) بود که با تلاش صورت گرفته این مقدار تسویه شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به مشکلات حوزه دارو واگذاری این قسمت به بخش خصوص از رویکردهای وزارتخانه است و تنها حوزه بیماران خاص در مدیریت بخش دولتی باقی می ماند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تبعیت نکردن شرکت های دارویی از قوانین و مقررات وزارتخانه مبنی بر قیمت گذاری دستوری و تعیین آن بر اساس قیمت تمام شده و به شکل شناور را از مشکلات بخش دارو عنوان کرد و اظهار داشت: رایزنی هایی با تعدادی از شرکت های دارویی معتبر کشور به منظور استقرار در استان انجام گرفته که در صورت نهایی شدن بخشی از کمبودهای این حوزه مرتفع خواهد شد.
دکتر محمدی با اشاره به توسعه بخش های مختلف بیمارستان امام خمینی (ره) ایلام ادامه داد: بخش اورژانس این مرکز توسعه یافته و تجهیز شده و بخش های سوانح ، تروما و جراحی آن نیز گسترش یافته و برنامه ریزی برای بخش داخلی در در دستور کار است.
وی به فعالیت بیمارستان های شهرستان های ۶ گانه استان پرداخت و گفت: برخی از این مراکز تنها با ۲۰ درصد ظرفیت تعیین شده فعالیت می کنند، بخش اورژانس بیمارستان های ایوان و آبدانان با توجه به محدودیت فضا توسعه یافته و در ایوان دستگاه سی تی اسکن نیز جانمایی شده و راه اندازی این دستگاه در سرابله نیز در دستور کار است.
افزایش قیمت ارز، مانع ورود برخی تجهیزات پزشکی به استان
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام تاکید کرد: یکی از مشکلات پیش روی حوزه بهداشت و درمان در استان بالارفتن قیمت ارز برای خرید تجهیزات پزشکی است، بطوریکه هم اکنون می توان نیروی تخصصی مورد نیاز را تامین کرد، ولی نبود تجهیزات عملکردها را زیر سوال برده است.
دکتر محمدی افزود: افزایش قابل توجه بیماری های قلبی و عروقی زنگ خطر را در استان به صدا در آورده است، بر اساس آمارها هم اکنون ۷۵ درصد مرگ و میرهای غیرواگیر مربوط به بیماران قلبی و عروقی است که متناسب با این موضوع باید امکانات و تجهیزات درمانی نیز گسترش یابد.
وی ادامه داد: راه اندازی مرکز آنژیوگرافی با توجه به هزینه های اعزام بیماران به سایر استان ها از اولویت های دانشگاه علوم پزشکی استان بود که خوشبختانه محقق شد و به عنوان مکمل باید بخش جراحی نیز ایجاد شود که در این خصوص رایزنی هایی با پزشکان معتبر کشور به منظور حضور در استان صورت گرفته است.
کاهش هزینه های درمانی با ایجاد مراکز ناباروری در ایلام
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به قانون مصوب جوانی جمعیت و برنامه های تدوین شده به منظور جلوگیری از آن یادآور شد: نرخ باروری در کشور و به تبع آن استان به شدت کاهش یافته و در استان به ۱،۴ رسیده است که خطرات ناشی از آنرا باید جدی بگیریم.
دکتر محمدی اضافه کرد: ۲ مرکز ناباروری در استان در مراحل اجرا قرار دارند که مرکز سطح ۲ در شهرستان های ایلام و دره شهر راه اندازی شده و مرکز سطح ۳ نیز در مراحل اجرا قرار دارد ، با توجه به هزینه بر بودن درمان ناباروری ایجاد این مراکز در کاهش قابل توجه هزینه های درمانی بسیار تعیین کننده است.
وی در خصوص بیمارستان ملکشاهی اظهار داشت: فاز اول این مرکز عملیاتی و فاز دوم نیز در حال اجراست، ستاد اجرایی فرمان امام ۴۵ میلیارد تومان برای تکمیل این بیمارستان تقبل اما تاکنون مبلغی را واریز نکرده و در صورت تخصیص اعتبار ابتدای نیمه دوم امسال وارد مدار قرار می گیرد، پرداخت ۶۰ میلیارد تومان برای بیمارستان بدره نیز جزو تعهدات ستاد اجرایی بوده که تاکنون در این خصوص اقدامی صورت نگرفته و تنها ۱۵ میلیارد تومان از سوی وزارت بهداشت به این پروژه تخصیص یافته است.
افتتاح مرکز فوریت های پزشکی مهران در خردادماه
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام افزود: ایجاد مرکز فوریت های پزشکی در مهران با توجه به حجم تردد زوار از مرز و ورود اربعین حسینی به ایام فصل تابستان از اولویت های وزارت بهداشت است که هم اکنون در زمینی به مساحت ۲ هزار مترمربع با ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجراست و پیش بینی می شود تا پایان خردادماه بهره برداری شود.
دکتر محمدی کمبود منابع پایدار را از مشکلات دانشگاه علوم پزشکی برشمرد و گفت: ماهانه هزینه های دانشگاه بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان است درحالیکه میزان درآمدها در بهترین حالت به ۲۲ میلیارد تومان نیز نمی رسد، تعرفه های پایین بخش دولتی باعث شده نتوانیم آنطور که باید خدمات مطلوب را به مراجعه کنندگان ارائه دهیم.
مرکز رادیوتراپی با سرمایهگذاری ۲۵۰ میلیارد تومان در ایلام راهاندازی میشود
جاسم محمدی ،اظهار داشت: تفاهمنامه سه جانبهای بین وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، وزارت نفت و دانشگاه علوم پزشکی استان برای همکاری در خصوص ایجاد مرکز رادیوتراپی و شیمی درمانی در بیمارستان رازی ایلام منعقد شده است.
وی افزود: با توجه به افزایش بیماران سرطانی نیاز به مرکز رادیوتراپی به شدت در استان احساس میشود که از محل مسوولیتهای اجتماعی وزارت نفت ۱۵۰ میلیارد تومان بدین منظور تخصیص یافته و وزارت بهداشت نیز ۱۰۰ میلیارد تومان برای تجهیز این مرکز که با مساحت ۶ هزار مترمربع در محوطه بیمارستان رازی ایجاد خواهد شد، در نظر گرفته است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام با اشاره به مشکل راه دسترسی به بیمارستان رازی ایلام یادآور شد: پیمانکار طرح تعیین و اعتبار لازم نیز پیش بینی شده و در صورت حل معضل معارضان بهسازی مسیر انجام می گیرد و مابقی قسمت های نیز به تدریج راه اندازی خواهد شد./ایرنا
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0