رسانه در حاشیه یا حاشیه در رسانه؟

سمیه محمدی_شکرستان

عصر روز چهارشنبه ۱۰ اسفند ماه آئین اختتامیه هشتمین جشنواره ابوذر در مکان هتل زاگرس و با حضور خبرنگاران ،استاندار ایلام ،فرمانده سپاه امیرالمومنین«ع» استان ،رئیس سازمان بسیج رسانه وجمعی از مدیران و مسئولان استانی برگزار شد.

در این مراسم شاهد حمایت قاطع حسن بهرام نیا از رسانه ها به واسطه قلم فرسایی، مطالبه گری و کمک به توسعه استان در عرصه های مختلف، سیاسی، فرهنگی،اقتصادی واجتماعی بخصوص انتقال پرونده مالیاتی نفت و گاز غرب به استان ایلام بودیم.

حسن بهرام نیا بر خلاف برخی از مدیران و مسئولان استانی نقش کلیدی رسانه ها را در توسعه استان پذیرفته است و جایگاه رسانه را بدرستی درک کرده که در جلسات مختلف بر این موضوع تأکید دارد و عملاً از اصحاب رسانه حمایت می کند.

خبرنگاران در اکثر جلسات اداری چند ساعته، که بعضاً بدون خروجی می باشند، حضور دارند و مدیران را با انتشار خبرهایشان همراهی می کنند ،اما در جشنواره ابوذر بسیار مورد بی مهری قرار گرفتند.

برخی از مدیران و مسئولانی که در این آئین حضور داشتند پس از اتمام سخنرانی استاندار ایلام که عازم شرکت در برنامه ورزشی «رقابت‌های وزنه برداری قهرمانی کشور» بود،سالن را ترک کردند.

این دسته از مدیران ،شرکت در جشنواره ایی که مختص به اصحاب رسانه بود را در حاشیه قرار دادند و ثابت کردند، شرکت آنها در این مراسم بخاطر حضور اشخاص و افراد خاص بوده نه بواسطه ارزشی که برای اهل قلم قائل بودند.

در واقع اصحاب قلم و رسانه فقط در شعارهای برخی مدیران و مسئولان نقش اول را ایفا می کنند و حائز اهمیت هستند ،اما در عمل اینگونه نیست.

برخی افراد به حاشیه سازی خبرنگاران در وقایع مختلف معترض هستند اما واقعیت غیر از این است و در استان ایلام رسانه ها در حاشیه قرار گرفته اند و اهمیت جایگاه آنها برای برخی از مسئولین مغفول مانده است که خود را ملزم به پاسخگویی مطالبات مردمی منتشر شده در رسانه ها  نمی دانند.

خبرنگاران منتشر کننده واقعیت های تلخ جامعه هستند که ممکن است بیان این واقعیت ها به مذاق برخی افراد خوش نیاید و برای آنها پذیرفتنی نباشد به همین دلیل حواشی رسانه را زیاد می دانند.

بعضی از مسئولین و مدیران استانی فقط به وقت نیاز و برای ساختن بولتن های خبری خود از قدرت رسانه ها استفاده می کنند و پس از اتمام کارهایشان فقط در شعارهای رنگارنگشان از اصحاب رسانه قدردانی می کنند.

این دسته از مدیران که هنوز درک درستی از جایگاه رسانه ندارند باید بدانند که رسانه ها نیازی به شعارهای توخالی وپوچ آنها ندارند و همواره با قلم هایشان برای اعتلائ نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گام برمی‌دارند.

در ادامه لازم است، از اقدام موثر و ارزشمند رئیس سازمان بسیج رسانه استان ایلام به جهت افزایش تعداد برگزیدگان جشنواره نسبت به سالهای گذشته «تعداد۶۰نفر» و همچنین زحمات برگزار کنندگان و حامیان مالی این جشنواره قدر دانی کرد.

نکته بعدی که در این جشنواره و در هر جشنواره مشابهی حائز اهمیت است؛ رعایت اصول حرفه ای و داشتن چهارچوب از سوی برگزار کنندگان و داوران است که نقش بسیار مهمی را در داوری آثار ایفا می کند و در این جشنواره نیز قطعا اصول داوری برای معرفی برگزیدگان لحاظ شده است.

اما پس از رعایت اصول در نهایت سلیقه داوران برای انتخاب نهایی آثار برگزیده و امتیاز دهی حرف آخر را میزند، بنابراین توانمندی خبرنگاران را با کسب رتبه در این جشنواره ها نمی سنجند، چه بسا در سالهای گذشته بسیاری از آثاری که در استانها حائز رتبه  برتر نشده اند، در مرحله کشوری توانسته اند مقام اول را کسب کنند.

جمعی از خبرنگاران حاضر در جشنواره در پایان مراسم از دبیر جشنواره« محمد علینظری» خواستار بارگذاری لینک آثار افراد برگزیده در فضای مجازی شدند تا در جهت مرتفع نمودن نقاط ضعف خود از دانش و تجربه این عزیزان برای شرکت در دیگر جشنواره ها استفاده کنند، که خواسته ای معقول و منطقی به نظر می رسد.

لازم به ذکر است ،همچنان که داوران حق امتیاز دهی وانتخاب آثار برگزیده را دارند، شرکت کنندگان نیز حق خواندن مطالب رقبای خود را دارند تا هم نقاط ضعف خود را پیدا کنند و هم با سلیقه داوران بیشتر آشنا شوند.

بنابراین از مسئولین برگزار کننده جشنواره انتظار می رود در بخش مصاحبه ، گزارش و یادداشت لینک آثار نفرات اول تا سوم را بارگذاری نمایند تا همکاران رسانه ای از تجربیات ارزشمند نفرات برگزیده استفاده کنند.

گفتنی است خبرنگار این رسانه در بخش مصاحبه و کلیپ حائز رتبه شد.