دیروز مقاوم و سربلند، امروز دروازه امن عتبات عالیات
امروز دهم تیر ماه است، سالروز پاسداشت یک حماسه تاریخی ثبت شده در ایلام، ديار شيرزنان و غيورمردان که به تعبیر رهبر معظم انقلاب “،مردمان آن از روسپیدترین و پرافتخارترین مردم برای کشور در طول هشت سال دفاع مقدس” هستند.
مهران، نگین درخشان دفاع مقدس و نامي آشنا برای رزمندگان اسلام و يادگاران دفاع مقدس در ايران اسلامي است؛ اين خطه خونرنگ، تجلی غیرت، فداکاری، ایستادگی و ایثار و دروازه امن عتبات عالیات است که در دهم تیر ماه ۱۳۶۵ و در “عملیات غرورآفرین کربلای یک” به آغوش وطن برگشت.
در جای جای مهران سربلند، که روزگاری رزمندگان با حضور در امامزاده سید حسن(ع) اش به آرامش میرسند، از “منصورآباد” و “بهروزان” تا “قلعه کهنه” و “فرخ آباد” ،حکایتها از غرور ملی و دفاع از پرچم مقدس و خاک پاک وطن نهفته است؛آری امروز سالروز نکوداشت روزی تاریخی که رزمندگان اسلام ، قلب امام امت را شاد کردند، مهران قهرمان و نستوه نامی بلند در تاریخ و جغرافیای ایران زمین است.
این قطعه از بهشت که قدمگاه هزاران شهید والا مقام و ایثارگران جانبازان، آزادگان سرافراز بوده، سرزمینی پرافتخار است که بیش از هر زمان دیگر نیاز به حمایت دارد؛چه زیباست که همه با رساندن مهران و استان ایلام به آنچه که سزاوارش است، سهیم باشیم.
مرز بین المللی مهران به مرز اول ایران برای ورود به عتبات عالیات تبدیل شده است،شهری که سالانه پذیرش بیش از ۶ میلیون زائر بوده و سالانه معادل میلیونها دلار کالا از مرز بینالمللی اش به کشور عراق صادر میشود .در تحلیلی مسائل ژئوپولتیکی، از جداکنندگی و یکپارچهسازی، ارتباط، تحدید حدود منطقه اعمال حاکمیت و قدرت حکومت، شکلدهی به مناسبات اقتصادی و سیاسی بین حکومتها، مانع دفاعی و اقتصادی و…، به عنوان مهمترین نقش ها و کارکردهای مرزها نام می برند و بر اساس تجارب و قرائن، در سال های اخیر، مرز بین المللی مهران از مهمترین فرصت های توسعه ای ایران برای ایفای مناسب این نقش ها و کارکردها بوده است.
مرز مهران به عنوان یکی از مناطق استرتژیک کشور در مراودات اقتصادی و توریستی با عراق به واسطه موقعیت ویژه و استثنایی در دسترسی سریع و آسان به اماکن زیارتی کشور عراق، بازگشایی بازارچه مرزی و گمرک مهران، عبور مسیر ترانزیتی کالا از مرز مهران به عراق و از آنجا به دیگر کشورها و برخورداری از جاذبه های اکوتوریستی، تاریخی و نیز تمایل بیشتر دولت عراق به مراودات مرزی از این ناحیه نسبت به پایانه های دیگر، فرصت های ویژه ای را در زمینه ی گسترش صنعت گردشگری و توسعه پایدار اقتصادی را در اختیار این منطقه قرار داده است.
با شرایط موصوف، ضروری است به دور از نگاههای احساسی و پوپولیستی و کوتاه مدت، شالوده و محور همه برنامه ریزی های ملی و استانی برشناسایی و تقویت ظرفیت های اقتصادی، گردشگری ، تاریخی، فرهنگی ، اجتماعی مهران به ویژه رونق مناطق ویژه و آزاد متمرکز شود.
بدون تردید خدمت به مردمانی که افتخار خادم الحسین بر تارکشان میدرخشد بی اجر نخواهد بود.؛مهران سرزمین مهر و مهربانی است که نامش بر قلب و ذهن ایران حک شده است؛ به پاس نام زیبایش، راوی راستین کربلای یک و مهران همیشه سرافراز باشیم.
✍🏻مهرداد عظیمی
مدیر برند، مسئولیت اجتماعی و روابط عمومی
شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0