سالانه 10 میلیون هکتار طرح های آبخیزداری در کشور اجرایی می شود
معاون وزیر جهادکشاورزی و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: برنامه سازمان احداث پروژه آبخیزداری در سطح ۱۰ میلیون هکتار در طول سال است که اجرای این پروژه کلان در برنامه های هفتم و هشتم توسعه گنجانده شده و با اجرای این طرح ها معضل ریزگردها تا حدود زیادی مهار می شود.
به گزارش پایگاه خبری شکرستان به نقل از خبرنگار ایرنا، دکتر عباسعلی نوبخت روز دوشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام اظهار داشت: نهضت تولید یک میلیارد نهال در طول چهار سال و کاشت این نهال ها در عرصه های مختلف شهری و طبیعی در دست اقدام است که برای این منظور ظرفیت عرصه ها و نهالستان های کشور باید بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه ۳۴ تا ۴۰ میلیون هکتار اراضی کشور تحت تأثیر ریزگردهاست، افزود: یکی دیگر از برنامه های سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اجرای ۹۰ میلیون هکتار طرح های آبخیزداری در مدت ۱۰ سال با اولویت مناطق مستعد سیلاب و تقویت کمی و کیفی پوشش گیاهی در سطح ۵۰ میلیون هکتار است.
این مسئول ادامه داد: باتوجه به تغییرات اقلیمی در سطح جهان از جمله ایران، طبق بررسی های انجام گرفته، از سال ۲۰۲۵ کشور ایران به سمت بحران خشکیدگی می رود که در صورت تداوم این روند در ۲۰۴۰ جزو ۱۷ کشور خشک جهان می شود و تا سال ۲۰۳۰ فرصت داریم تا از این بحران زیست محیطی جلوگیری کنیم.
وی یادآور شد: منابع طبیعی از حساسیت زیادی برخوردار و همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است و در دولت کنونی میزان فعالیت های منابع طبیعی نسبت به گذشته در حال گسترش است، چراکه منابع طبیعی حافظ اصلی امنیت زیستی قلمداد می شود که سلامت امنیت ملی و غذایی در گرو امنیت منابع طبیعی است.
رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در خصوص وضعیت منابع طبیعی استان ایلام گفت: ایلام در زمینه طرح های مختلف منابع طبیعی از جمله تولید و کاشت نهال در کشور پیشرو و الگوی عملیاتی برای سایر استان هاست، مشارکت مردم در طرحهای منابع طبیعی در استان ایلام و ارتقای سطح فرهنگ و آگاهی آنها در حفاظت و حراست از طبیعت افزایش چشمگیری یافته است.
وی تأکید کرد: برای پاسداشت طبیعت باید از ظرفیت ائمه جمعه، سازمان های مردم نهاد و رسانه ها استفاده شود، چراکه ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری به تنهایی قادر به نهگداری عرصه های طبیعی نیستند.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام هم در این دیدار گفت: حراست از منابع طبیعی به یک فرهنگ خودجوش در بین مردم تبدیل شده و عموم مردم در این حوزه ورود کردنده اند.
حجت الاسلام والمسلمین اله نور کریمی تبار افزود: انسان باید ضمن استفاده از منابع معدنی خدادادی زمین، برای عمران و حراست از این نعمت و گوهر گرانبهای ارزشمند تلاش کند و بشر در برابر زمین مسئولیت دارد.
وی افزود: در استان ایلام کارهای زیادی انجام گرفته اما جنگل ها و مراتع به دلایلی چون خشکسالی، ریزگردها و هجوم آفاتی چون لورانتوس آسیب زیادی دیده که با اقدامات منابع طبیعی این اراضی در حال احیاء است.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه ایلام، یادآور شد: یکی از ظرفیت های طبیعی استان ایلام پارک جنگلی چعاسبز است که پتانسیل تبدیل به یک پارک بزرگ جنگلی ملی برای اسکان مسافران و گردشگران و به ویژه زائران اربعین را دارد.
بازدید و بررسی وضعیت نهالستان های ایوان، مهران و دهلران از مهمترین برنامه های سفر سه روزه دکتر نوبخت به استان ایلام است.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0