۱۰۰ درصد مخزن سد ایلام پُر شده است
“صادق علیمرادی” بارش نزولات جوی در سال آبی جاری را مطلوب ارزیابی کرد و با تأکید بر پُرشدگی مخازن سدهای ایلام، گفت: روزانه میزان یک هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب به شهر ایلام منتقل می شود که دو برابر میزان مورد نیاز جمعیت شهر ایلام است.
به گزارش شکرستان ،صبح امروز مدیر عامل شرکت آب منطقهای استان، با اشاره به میزان بارش های مطلوب در استان و روند افزایشی نسبت به متوسط بارش ها در دراز مدت،اظهار داشت : متوسط بارشهای کل استان در دراز مدت ۴۳۰ میلی متر است که این میزان با توجه به اطلاعات ۱۲ ایستگاه باران سنجی شرکت آب منطقه ای ایلام در سال جاری به ۵۲۶ میلی متر با افزایش میانگین۹۶ میلی متری بوده که نسبت به دراز مدت ۲۲ درصد افزایش یافته است.
“صادق علیمرادی”سد ایلام را مهمترین تأمین کننده ی آب مورد نیاز شهروندان با ظرفیت ۶۱ میلیون متر مکعب دانست و گفت: هم اکنون میزان ۶۳ میلیون متر مکعب آب در مخزن سد ایلام موجود است که بیشتر از ظرفیت سد با حدود ۱۰۴ درصد پر شدگی است.
این مسئول اضافه کرد : علیرغم گذشت بیش از ۴۰ روز از آخرین بارش های موثر استان، سد ایلام در حال سرریز است.
وی با تأکید بر اینکه سد ایلام برای مدت زمان ۲ سال می تواند آب مورد نیاز شهروندان را تأمین کند ،افزود: بر اساس آمار موجود روزانه یک هزار و ۲۰۰ لیتر بر ثانیه آب وارد شهر ایلام می شود که دو برابر میزان مورد نیاز جمعیت شهر است که ضرورت دارد شهروندان عزیز با رعایت الگوی مصرف در صرفه جویی آب کوشا باشند و از این نعمت حیات بخش بدرستی استفاده کنند.
علیمرادی با تأکید بر اینکه دلیل قطعی آب درشهر ایلام مربوط به شبکه توزیع است و تأمین آب روزانه ی شهر با مشکل مواجه نیست، عنوان کرد: متأسفانه فرسودگی شبکه توزیع یکی از دلایل اصلی هدر رفت آب است که نیاز دارد در راستای جلوگیری از هدر رفت آب این شبکه تعمیر و بازسازی شود.
وی سرانه مصرف آب برای هر شخص را ۲۰۰ لیتر عنوان کرد و گفت: در ایلام علاوه بر عدم رعایت سرانه ی مصرف، استفاده از آب شرب در مصارف غیرشرب، وجود انشعابات غیرمجاز و… از دیگر دلایل اصلی کمبود آب پایدار است که در این خصوص می توان به آبیاری فضاهای سبز توسط شهرداری اشاره داشت.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای با عنوان اینکه ضرورت دارد شهرداری با در اختیار داشتن ۱۴ حلقه چاه موجود در شهر ایلام جهت آبیاری فضاهای سبز اقدام کند، افزود: وجود انشعابات غیرمجاز یکی دیگر از معضلاتی است که علاوه بر تشدید کم آبی، حقوق دیگر شهروندان را تضییع میکند.
صادق علیمرادی با تأکید بر ممنوعیت کشتهای پرآب بر و سرریز سد دویرج بیان داشت: در حوزه کشاورزی هیچگونه مشکلی جهت تامین آب اراضی وجود ندارد چرا که سد دو یرج با تأمین آب برای ۱۱ هزار هکتار از اراضی کشاورزی دهلران و موسیان پُر و بدون مشکل است اما همچنان مانند سال های گذشته کشت محصولات پُر آب بر ممنوع است و باید اصلاح کشت صورت پذیرد.
وی با اشاره به اینکه بخش عمده ای از نیاز آبی استان ایلام از چشمه های آهکی تامین میشود،عنوان کرد: این چشمهها که از جمله آنها می توان به چشمه های؛ سرابکلان، گل گل، سیکان و … اشاره کرد، نسبت به سال گذشته وضعیت مطلوب تری دارند.
این مسئول با اشاره به افزایش سطح آبهای زیرزمینی و عدم وجود چاه های غیر مجاز در سطح استان ادامه داد:حجم و میزان آب های برداشتی چاهها در پروانه بهرهبرداری مشخص شده است و از طریق کنتورهای هوشمند مورد رصد قرار می گیرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه استان ایلام به سدهای در حال بهرهبرداری استان اشاره کرد و گفت: سد سیمره، دویرج، ایلام، گلال از جمله سدهای در حال بهرهبرداری و سدهای سیکان ، میمه، گدارخوش و چناره در حال احداث هستند.
علیمرادی در پایان گفت: سد میمه با بیش از ۷۸ درصد پیشرفت فیزیکی، طی نیمه دوم سال جاری به بهره برداری می رسد.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0