استفاده از تجارب و تخصص بانوان توانمند از اولویت های دولت سیزدهم است
انسیه خزعلی گفت: بانوان متخصص وتوانمندی در کشور وجود دارد که استفاده از تجارب و تخصص آنها از اولویتهای دولت سیزدهم است.
به گزارش پایگاه خبری شکرستان ،معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست با استاندار ایلام،مدیران وفعالین حوزه زنان ،اظهار داشت:یکی از اصلی ترین معضلاتی که در گروه جمعیتی زنان سرپرست خانوار وجود دارد ،مشکلات متعددی را از حیث اجتماعی و فرهنگی ایجاد کرده است، معرفی ضامن به بانک برای دریافت تسهیلات توسط متقاضیان می باشد.
وی افزود: این معضل به ویژه در دریافت تسهیلات اشتغال توسط این گروه از زنان دارای اهمیت فراوانی بود که بحمدلله در جلسه ستاد ملی زن و خانواده، طرح «تشکیل صندوق ضمانت تسهیلات بانکی زنان سرپرست خانوار دهک های ۱ تا ۵ درآمدی» با بهره گیری از ظرفیت صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون به تصویب رسید و هم اکنون در حال اجرا می باشد.
ترویج فرهنگ عفاف و حجاب
دکتر انسیه خزعلی یکی از رئوس اقدامات معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده را ترویج فرهنگ عفاف وحجاب عنوان کرد و گفت: موافقتنامه همکاری مشترک در راستای مصوبات موجود – طرح موضوع عفاف و حجاب در سلسله نشست های نخبگانی و اندیشه ورزی – امکان سنجی لحاظ برنامه آموزشی زیست عفیفانه برای والدین و دانش آموزان با همکاری وزارت آموزش و پرورش و انجمن اولیا و مربیان به لحاظ موضوعات مرتبط با زیست عفیفانه در برخی تفاهم نامه های پژوهشی آموزشی با مراکز علمی و دانشگاهی و دستگاهی – همکاری با سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص ترویج نمادها و الگوهای لباس های بومی ایرانی و تشویق و حمایت از مراکز تولید و توزیع لباسهای ملی و اسلامی – تشویق و حمایت از (NGO)هایی که در خصوص ترویج فرهنگ عفاف فعالیت می نمایند ،از دیگر برنامه های این معاونت بوده است.
توانمندسازی زنان کشور
انسیه خزعلی خاطر نشان کرد: در اسفندماه ۱۴۰۰ اداره کل امور بین الملل معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان اولین و تنها نهاد ملی عضو اتحادیه ایورا (کشورهای حوزه اقیانوس هند)، ریاست خود را بر یکی از ارکان آن-کارگروه توانمندسازی اقتصادی بانوان-برای دوره ای دو ساله۲۰۲۲-۲۰۲۴ آغاز نمود.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده ، استفاده از بانوان در بخش های مدیریتی با توجه به تخصص هایی که وجود دارد را جزو اولویتهای دولت عنوان کرد و افزود: فرهنگ کار و اشتغال باعث نشاط و شادابی در جامعه می شود،که مورد تأکید این معاونت است.
وی با اشاره به در دستور کار قرار داشتن ،ایجاد بازارچه های خانگی برای ایجاد اشتغال بانوان عنوان کرد: اعتبارات مناسبی برای توسعه اشتغال و امکانات رفاهی برای بانوان کارآفرین در استان اختصاص خواهد یافت.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه بانوان در صف اول جبهه جنگ نرم دشمنان قرار دارند. گفت : دولت سیزدهم ضمن حفظ ارزشها و حقوق شهروندان ،زیرساختها را برای این مهم آماده کرده است.
وی در پایان گفت:صادرات تولیدات کشاورزی و خانگی زنان به خصوص زنان سرپرست خانوار جزو اولویتهای دولت است واز این قشر حمایت خواهد شد.
ارتقاء و جریانسازی گفتمان الگوی سوم زن
انسیه خزعلی گفت:مبحث الگوی سوم زن از سال ۱۳۹۱ توسط مقام معظم رهبری مطرح شده است و دانشگاهیان و متخصصان بسیاری در مراکز علمی-پژوهشی نسبت به تبیین و تفسیر این مهم اقدام نموده اند.
وی افزود:با این حال به دلیل عدم وجود سند شاخص های الگوی سوم زن، نیاز به اقدام در راستای جریان سازی و چینش شاخص ها امری ضروری و لازم به نظر مي رسد.
خزعلی عنوان کرد:معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری در راستاي تحقق منویات مقام معظم رهبری موضوع گفتمان سازی و تبیین شاخص های الگوی سوم زن” را در یکسال گذشته در دستور کار خود قرار داده است.
ازدواج دهه شصتی ها با تمرکز بر روستا/اعطای صد میلیون وام ازدواج اضافه بر سازمان
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در راستای تحقق بخشی به سیاست های کلان خانواده گفت: با توجه به ضرورت محرومیت زدایی از جامعه روستایی و هم افزایی منابع و امکانات در جهت افزایش نرخ ازدواج و پیشگیری از تجرد قطعی در بین دختران و پسران دهه ۶۰، معاونت رییس جمهور نسبت به تبادل تفاهم نامه همکاری با معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور طرحی را تصویب نمود که بواسطه آن از منابع اعتباری سرفصل کارگشایی ذیل بند و تبصره ۱۶ قانون بودجه ۱۴۰۰ به زوجین دهه ۶۰ که تاریخ عقدشان از ۱۴۰۰/۷/۱۵ تا پایان سال بوده و ساکن روستاهای سراسر کشور باشند ، تسهیلات تشویقی به مبلغ ۱۰۰ میلیون تومان به عاملیت بانک ملی اعطا گردد.
تسهیلات ازدواج و فرزندآوری کمتر از ۱۵ روز پرداخت شود
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: برای تسهیل در ازدواج آسان و فرزندآوری مصوبه هایی در دولت صورت گرفته است که بر اساس آن، تسهیلات ازدواج و فرزندآوری باید در مدت ۱۰ تا ۱۵ روز به متقاضیان پرداخت شود.
وی اظهار داشت: باید سطح فرهنگ خانواده ها برای فرزندآوری و ازدواج آسان افزایش یابد و انجمن های مردم نهاد فعال اجتماعی باید در حوزه فرهنگ سازی خانواده ها ورود کنند.
خزعلی تاکید کرد: باتوجه به کاهش زاد ولد، نرخ تولد و فرزندآوری در استان ایلام پایین تر از میانگین متوسط کشوری است که باید به طور ویژه مورد توجه قرار بگیرد.
انسیه خزعلی ادامه داد: باید با انجام حمایت های فرهنگی، اقتصادی، درمانی و حضور پزشکان متخصص ناباروری، میزان فرزندآوری در استان ایلام افزایش یاید.
وی به نرخ بالای معضل آسیبهای اجتماعی چون طلاق و اعتیاد اشاره کرد و اضافه کرد: برنامه آسیب زدایی یکی از مهمترین برنامه های معاونت امور زنان و خانواده است که در موضوع طلاق یک برنامه مشاوره ای برای چهارسال اول زندگی زوجین تدوین شده است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده توضیح داد: در این طرح مشاوره رایگان برای سال اول زوجین و برای دهک های اول تا پنجم از سال دوم تا چهارم اجرا می شود.
وی در مورد مشوق های فرزندآوری زنان هم اظهار داشت: برای زنان خانه دار مشوق هایی چون خودرو یا زمین، بیمه زنان روستایی دارای سه فرزند، بانوان شاغل مرخصی همراه با دریافت حقوق و حفظ پست و رتبه، برای اساتید و دانشجویان نیز مرخصی ویژه در نظر گرفته شده است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: در برنامه ششم توسعه و سیاست های دولت سیزدهم برای زنان بدسرپرست یا بی سرپرست سه اقدام سیاست گذاری، پشتیبانی و عملیاتی همزمان در نظر گرفته شده است.
وی توضیح داد: اقدام برای سیاست گذاری راهبردی در قالب تدوین برنامه جامع توانمندسازی، تشکیل صندوق ضمانت تسهیلات برای زنان بد یا بی سرپرست دهک های یک تا پنج در حوزه پشتیبانی و اعطای تسهیلات به کارآفرینان برای تحت پوشش قراردادن این زنان یا فرزندان آنها برای ایجاد کسب و کار به مدت چهارسال تا زمان رسیدن به سودآوری پایدار در بخش عملیاتی است.
خزعلی تاکید کرد: بیمه سلامت زنان باردار تا پایان زمان شیردهی و بیمه فرزندان تا پنج سالگی، بیمه زایمان طبیعی، بیمه کامل زوجین نابارور از خدمات بیمه ای فرزندآوری است و هر مرکز خصوصی بیمه های ناباوری را اعمال نکند با ابطال مجوز فعالیت مواجه خواهد شد.
معاون رییس جمهور: طرح مشاوره رایگان برای کاهش طلاق زوجین در کشور اجرایی می شود
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: طرح مشاوره رایگان چهار ساله برای زوجین با هدف جلوگیری از رشد طلاق در هیات دولت تصویب شده که اولویت این طرح برای استان های با جمعیت بالا و ازدیاد طلاق است و ایلام با وجود جمعیت پایین آن باید در این طرح ویژه دیده شود.
خزعلی اظهار داشت: برای رفع نیاز استان ایلام در مورد پزشکان متخصص ناباروری، با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رایزنی لازم برای تامین این نیروها انجام خواهد گرفت.
وی به صندوق ضمانت زنان بدسرپرست و بی سرپرست اشاره و اضافه کرد: این صندوق با همکاری وزارت خانه های امور اقتصادی و دارایی ، تعاون ، کار و رفاه اجتماعی مشکل ضامن زنان برای اخذ تسهیلات را مرتفع می کند و اعتبارات این صندوق نیز تامین شده است.
معاون رئیس جمهور یادآور شد: مشاوره های امور خانواده در دولت قبل جنبه تشریفاتی داشتند اما در دولت سیزدهم مشاوره های دستگاه ها دارای چارت های اداری پست مشخص و معتبر دارند و امکان اعمال نظر و حضور در جلسات را دارند تا برای بهره گیری از ظرفیت های راکد خانم ها ورود کنند.
خزعلی تاکید کرد: باید دستگاه ها هر سه ماه یکبار گزارشی از وضعیت کار و بیکاری بانوان را ارائه دهند و دورکاری و کسر ساعت کار بانوان دارای فرزند کوچک تا ۶ سال اعمال شود.
وی افزود: برای حمایت از کسب و کارهای بانوان در حوزه های مختلف از جمله مشاغل روستایی، صنایع تبدیلی و تکمیلی، کشاورزی، تعاونی ها و مشاغل خرد بانوان تسهیلات و مشوق های کارافرینی و اشتغال زایی داده می شود.
تدوین طرح مشاوره فعال و پیشگیرانه خانواده
انسیه خزعلی اظهار داشت: در طرح مشاوره فعال خانواده؛ هر مشاور می تواند ۵۰ زوج را برای یکسال پوشش دهد که هزینه مشاوره توسط دولت تامین می شود.
وی ادامه داد: این مشاورین موظف هستند به صورت ماهانه وضعیت زوجین را بررسی کنند و مشاوره های لازم را ارائه دهند و در شرایط بحرانی و احتمال ایجاد مشکلات جدی به صورت حضوری با آنها جلساتی برگزار کنند و گزارش این جلسات را به صورت ماهانه در پلت فرمی که تهیه شده وارد کنند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0