عموم مردم در حفظ محیط زیست وظیفه دارند
مدیر کل محیط زیست استان با اشاره به اصل ۵۰ قانون اساسی در جمهوری اسلامی ایران،گفت:حفاظت محیط زیست که نسل امروز و نسل های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشد وظیفه عمومی تلقی میگردد.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان صبح امروز در گفتگو با خبرنگار شکرستان با اشاره به نقش رسانه ها در تنویر افکار عمومی بخصوص در حوزه محیط زیست ،اظهار داشت: رسانه ها به عنوان بازوان توانمند دستگاههای اجرایی نقش موثری در حوزه عملکردی دستگاه ها و فرهنگ سازی در جامعه دارند.
علیرضا محمدی با تأکید بر فرهنگ سازی در خصوص حفاظت از محیط زیست از طریق رسانه های دیداری و شنیداری و نهادینه کردن این فرهنگ، بیان داشت: آموزش در سطح مدارس ، توانمند سازی دانش آموزان ،فرهنگ سازی و نشان دادن آن در سیمای محیط زیست می تواند نقش موثری در ارتقا فرهنگ جامعه در این زمینه داشته باشد.
وی با اشاره به اصل ۵۰ قانون اساسی در جمهوری اسلامی، حفاظت از محیط زیست را که نسل امروز و نسل های بعد باید در آن حیات اجتماعی رو به رشدی داشته باشند را وظیفه عمومی تلقی کرد.
میزان ۱۴۳ هزار هکتار از اراضی طبیعی استان ایلام تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست قرار دارد
این مسئول در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گستره ۲ میلیون هکتاری استان ایلام اظهار داشت: میزان یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از این گستره را اراضی طبیعی تشکیل داده است.
وی اضافه کرد: میزان ۱۴۳ هزار هکتار از اراضی طبیعی استان ایلام تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست قرار دارد.
محمدی با اشاره به تنوع گونه های جانوری و گیاهی در استان ایلام بیان کرد: پستانداران حمایت و حفاظت شده در استان ایلام شامل پلنگ، قوچ و میش، آهو، سیاه گوش، خرس قهوهای، روباه شنی، و…هستند.
وی افزود: کل و بز، سمور، سنجاب، گرگ، کفتار، شغال، روباه معمولی، گورکن، گراز و خرگوش نیز از دیگر گونههای پستانداران در ایلام است.
جذب ۲۵ میلیارد تومان اعتبار در حوزه محیط زیست
محمدی با اشاره به وظایف ذاتی این اداره کل در اجرای برنامه بر حسب اهداف سازمانی در خصوص جذب اعتبار ۲۵ میلیارد تومانی در سال ۱۴۰۲ عنوان کرد: سقف اعتبارات تملک دارایی ها در سازمان میزان ۱۵ میلیارد تومان و در استان میزان ۱۰ میلیارد تومان بود که خوشبختانه اعتبارات مذکور در راستای کمک به حفظ محیط زیست استان جذب شد.
وی از اخذ مجوز و خرید ۳ دستگاه خودرو شامل؛ یک دستگاه خودروی کمک دار کلوت از محل اعتبارات ملی و استانی خبر داد و گفت: تعداد یک دستگاه خودرو آمیکو و یک دستگاه خودرو سواری سمند از محل اعتبارات ملی و استانی خریداری و یک دستگاه تویوتا هایلوکس نیز از سازمان تحویل شد، همچنین تعداد ۱۷ دستگاه موتورسیکلت تریل از اعتبارات ملی و استانی جهت گشت و کنترل در مناطق تحت مدیریت نیزخریداری و توزیع شده است.
این مسئول با اشاره به بحث سرور مرکزی اداره کل و انجام کار نمای ساختمان های شهرستان ها همچنین تعمیر، مرمت و بازسازی کلیه این ادارت، افزود: کلنگ احداث اداره شهرستان سیروان در سال ۱۳۹۵ بر زمین زده شد اما در سال ۱۴۰۲ پنج میلیارد تومان اعتبار برای احداث آن مصوب گردید.
وی افزود:پروژه ساخت این ساختمان در دو طبقه به اداره کل راه و شهرسازی استان محول شد و هم اکنون با پیشرفت ۸۰ درصدی و اختصاص مجدد اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی در سال جاری انتظار است این پروژه در ابتدای سال ۱۴۰۴ به بهره برداری برسد.
محمدی با تأکید بر ضرورت مجهز کردن یگان حفاظت محیط زیست به دستگاه بیسیم، تصریح کرد: این یگان وظیفه گشت و کنترل مناطق را بر عهده دارند اما متأسفانه کارکنان این حوزه فاقد بیسیم بودند.
وی افزود: در این راستا ۴ میلیارد تومان اعتبار برای خرید تجهیزات انفرادی از قبیل بیسیم خودرویی ،دستی ،رپیتر ، دکل و دوربین دید در شب از محل اعتبارات ابلاغی و استانی اختصاص یافت.
پرورش ۳۷ رأس گوزن زرد ایرانی در سایت احیا گوزن مانشت و قلارنگ
مدیر کل حفاظت از محیط زیست استان با اشاره به پرورش ۳۷ رأس گوزن زرد ایرانی در سایت احیا گوزن زرد ایرانی مانشت و قلارنگ، عنوان داشت: مناطق مانشت و قلارنگ دو منطقه حفاظت شده استان ایلام هستند که در این مناطق شرایط برای زندگی گونههای نادر جانوری فراهم شده است.
علیرضا محمدی این سایت را از موفقترین سایتهای احیای این گونه نادر در کشور دانست و گفت: از سال ۹۴ تاکنون ۵۷ رأس گوزن به استانهای خوزستان، اردبیل و یزد انتقال داده شدهاند.
محمدی افزود: سال گذشته سازمان محیط زیست مجوز انتقال چهار رأس گوزن بالغ از سایت استان ایلام به اردبیل را صادر کرد که در این راستا سال گذشته ۲ رأس گوزن نر و ماده و امسال نیز ۲ رأس دیگر از گوزن های جوان با قابلیت باروری به اردبیل انتقال یافتند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ایلام تصریح کرد: گوزنهای این سایت همه ساله در فصل شهریورماه اقدام به جفت گیری میکنند و در فصل بهار سال بعد فرایند تولد گوسالهها تا اواخر خرداد یا اوایل تیرماه ادامه دارد.
این مسئول با اشاره به شرایط جغرافیایی و محیطی مناسب استان جهت پرورش این گونه ،گفت: استان ایلام از شرایط مطلوبی جهت نگهداری و تکثیر و احیای گوزن زرد ایرانی برخوردار است و طرح پرورش گوزن زرد چند سالی است در استان ایلام آغاز و به خوبی اجرایی شده است و هم اکنون نیز تعداد گوزنهای زرد ایرانی سال به سال در حال افزایشند.
ضرورت تامین آب شرب حیات وحش
علیرضا محمدی با تأکید بر تامین آب شرب حیات وحش عنوان کرد: از دیگر اقدامات این دستگاه ،تعمیر، بازسازی و راه اندازی تلمبه بادی دوقوله در راستای تامین پایدار آب شرب حیات وحش منطقه حفاظت شده مانشت و قلارنگ با استفاده از اعتبار زیست محیطی عوارض معادن استان در تابستان سال جاری بود.
وی تصریح کرد: تلمبه بادی چاه دوقوله تنها منبع تامین آب پایدار منطقه مانشت است که در اثر وزش باد شدید از ناحیه توربین بادی و گیربکس دچار نقص فنی شده بود که در فصل تابستان و با توجه به شروع فصل گرما و کاهش منابع آب شرب حیات وحش این تلمبه تعمیر و راه اندازی شد.
این مسئول به حفر خندق به طول یک کیلومتر و نصب پایه های بتونی به تعداد ۲۰ عدد در محدوده مرز منطقه حفاظت شده “مانشت” و “قلارنگ” اشاره کرد و افزود: ساخت و نصب تابلوهای هشدار دهنده به تعداد ۷۰ عدد در محدوده مناطق به منظور حفاظت و ممانعت از تصرف اراضی ملی از اقدامات این اداره کل است.
محمدی با اشاره به اقدامات این دستگاه ،یادآور شد: بصورت خلاصه افزایش سطح منطقه حفاظت شده “کبیرکوه” از ۲۰ هزار هکتار به ۴۰ هزار هکتار، خرید دمنده و تجهیزات اطفاء حریق و وسایل مورد نیاز محیط بانان و کارشناسان اجرایی، برگزاری کارگاه ها، کلاسهای آموزشی زیست محیطی برای مخاطبان اثر گذار و جوامع محلی در سطح استان با همکاری سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی و همچنین بارگذاری محتواهای آموزشی در بستر درگاه ملی کودک زیست (به عنوان استان پایلوت) از دیگر فعالیت های این اداره کل بوده است که به برخی از آنها با جزئیات اشاره شد.
کارگاه های آموزشی توانمندسازی در استان برگزار شد
مدیر کل حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در حوزه آموزش و مشارکت های مردمی ۲ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است، بیان داشت: در راستای برگزاری کلاس های آموزشی مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان هزینه شده است و تعداد ۲۰ کلاس آموزشی برای دانش آموزان برگزار شده همچنین دو قرارداد با دانشگاه ایلام منعقد گردیده است .
محمدی با اشاره به برگزاری هفت کارگاه آموزشی توانمندسازی برای شورای اسلامی شهر و روستا، دهیاریها و سایر اقشار مردمی،عنوان کرد: با توجه به نقش کلیدی دانش آموزان در حفاظت از محیط زیست، در این راستا چهار کارگاه آموزشی برای مدیران مدارس ابتدایی نیز برگزار شد.
وی به راه اندازی سامانه کودک زیست نیز اشاره کرد و گفت:این سامانه متعلق به سازمان محیط زیست است ولی استان ایلام به عنوان اداره پایلوت در این زمینه فعالیت دارد.
حذف آلایندهها در صنایع مختلف،از وظایف اصلی محیط زیست است
علیرضا محمدی یکی از رسالت های اصلی محیط زیست را کنترل و حذف آلاینده ها در صنایع مختلف دانست و گفت: واحدهای بزرگ صنعتی استان از جمله؛ پتروشیمی، کارخانه سیمان ایلام،پالایشگاه گاز، شهرکهای صنعتی و میادین نفت و گاز از واحدهای مهم با قابلیت ایجاد آلایندگی هستند که با نظارت و پایش های مستمر کارشناسان حفاظت محیط زیست ملزم به کنترل و مدیریت آلایندها شده اند.
وی با اشاره به محیط زیست انسانی و قوانین حفاظت خاک، هوای پاک و مدیریت پسماند افزود: محیط زیست انسانی این دستگاه بصورت مستمر پایش های فصلی وسالیانه را انجام می دهد و نمونه پساب های آب،خاک و هوا و را در آزمایشگاه ها مورد بررسی قرار می دهند.
این مسئول با تأکید بر اینکه حفظ سلامت شهروندان از وظایف اصلی این سازمان است تصریح کرد؛ در این خصوص با هیچ دستگاه صنعتی مماشات نخواهیم داشت و در صورت بروز هرگونه تخلف به دستگاه های قضایی معرفی خواهند شد.
وی با تاکید بر اینکه محیط زیست مخالف توسعه نیست اما طبق قانون کلیه واحدهای صنعتی مشمول ارزیابی اثرات زیست محیطی هستند که طبق ضوابط بررسی می شوند ،افزود: واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی آلاینده که به تشخیص سازمان حفاظت محیطزیست، حدود مجاز و استانداردهای زیست محیطی را رعایت نمیکنند، در صورتی که در مهلت زمانی که توسط سازمان مزبور برای آنها تعیین می شود، نسبت به رفع آلایندگی خود اقدام ننمایند، براساس معیارهایی نظیر شدت، مدت، نوع و مکان آلایندگی با نرخهای نیم درصد (5/%)، یک درصد (۱%) و یک و نیم درصد (5/1%)، به مأخذ فروش کالا یا خدمات، مشمول عوارض سبز می شوند.
علیرضا محمدی اضافه کرد: این مالیات سبز در فصل های مختلف در اختیار شهرداری ها، فرمانداری ها و دهیاری های استان قرار گرفت.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0