استان ایلام در طول سالهای گذشته در صدر اخبار منفی قرار گرفته بود و از حیث آسیبهای اجتماعی چون خودکشی ،دگر کشی قتل و غیره در رأس اخبار منفی کشور بود.
قرار گرفتن در قعر جدول ها و گرفتن رتبه های آخر در کسب امتیازات ،اعتبارات وغیره از دیگر اخبار منفی بود که همیشه باعث ناراحتی مردم و رسانه های استان می شد.
اما در این هیاهوی ،اول شدن ها در کسب آمار منفی و در قعر جدول قرار گرفتن ها به اینجا رسیدیم که در سال ۱۴۰۱ استان ایلام ، برای اولین بار توانست در صدر جداول مثبت قرار گیرد و رتبه اول تعهد اشتغال کشور را از آن خود کند.
اما مکافات از آنجا شروع شد که انگار قرار نیست استان ایلام در صدر اخبار مثبت باشد و معمولاً به انتشار اینگونه خبر ها عادت ندارد.
زیرا کسب این رتبه باعث سو گیری و ایجاد نارضایتی در برخی اقشار جامعه از جمله رسانه ها شد و تعدادی از رسانه ها اعلام کردند؛ در این زمینه آمار سازی صورت گرفته است.
ایجاد تنش ها در فضای مجازی باعث شد تا مدیران مرتبط بجای تشویق و ایجاد انگیزه مکلف به پاسخگویی و شفاف سازی در مقابل دوربین ها شوند.
و اما سامانه پُر دردسر رصد ثبت اشتغال در استان ایلام که همانند زخم کهنه هر دفعه سر باز می کند، با هدف کسب اطلاعات دقیق از ورودی و خروجیهای بازار کار و میزان ایجاد اشتغال راه اندازی شده است.
از طریق این سامانه، عملکرد دستگاههای اجرایی در حوزه اشتغال ثبت می شود و آمار بیکاران ،شاغلان و فرصتهای شغلی موجود مشخص میشود.
استاندار ایلام در نشست شورای هماهنگی بانک های استان اعلام کرد:طی جلسه وبیناری که با حضور رئیس جمهور محترم و استانداران سراسر کشور برگزار شد با اعلام وزیر کار؛استان ایلام حائز رتبه اول در تعهد ثبت اشتغال شد و انتقاداتی با عنوان اینکه در این زمینه آمار سازی صورت گرفته است مطرح گردید.
حسن بهرام نیا نقد پذیری و پاسخگویی را ازخصوصیات دولت سیزدهم عنوان کرد و گفت: کسب این رتبه با همت و تلاش مدیران استان بدست آمده و صحت سنجی لازم در این زمینه صورت گرفته است اما ابهاماتی بوجود آمده که همه مدیران مرتبط باید در جهت تنویر افکار عمومی شفاف سازی و رفع ابهام کنند ،زیرا دانستن حق مردم است.
نشست شورای هماهنگی بانک های استان با حضور جمع کثیری از مدیران استانی برگزار شد و مجموعه روابط عمومی استانداری ایلام نیز در این نشست ،از پاسخگویی کلیه مدیران در این زمینه تصویر برداری کردند تا مستندات لازم را بعنوان خوراک رسانه ای در اختیار خبرنگاران جهت تنویر افکار عمومی قرار دهند.
پایگاه اطلاع رسانی استانداری به آدرس ostandari_ilam@در روز هفتم خرداد ماه از گزارشات مدیران مرتبط با حوزه اشتغال پُر شد و کلیه افراد منتقد اکنون نیز می توانند توضیحات تک تک مدیران را در پایگاه اطلاع رسانی استانداری ایلام بصورت تصویری ببینند.
استاندار ایلام در این نشست ضمن شنیدن توضیحات مدیران مرتبط ،اعلام کرد؛ از تعداد بیش از ۱۷ هزار اشتغال ایجاد شده در استان، حدود ۱۱ هزار از طریق پرداخت تسهیلات تبصرهی ۱۶ و ۱۸ رقم خورده و مابقی آن به سایر شرکتها بر میگردد.
حسن بهرام نیا ادامه داد ؛ استخدامی دستگاههای اجرایی جزو ۱۷ هزار و ۷۸۶ شغل ایجاد شده نیست.
مدیر کل صمت استان ایلام در این خصوص گفت ؛وقتی یک مرجع رسمی، استان ایلام را رتبهی آخر کشور اعلام میکند همه میپذیریم اما وقتی همان مرکز اعلام میکند رتبهی نخست یک حوزه را کسب کردیم، عنوان میکنند آمار سازی است.
رضا محمد رحیمی ادامه داد؛ به عنوان مثال واحد خوراک دام طیور درهشهر پس از ۲۰ سال و واحد کود شیمیایی ایوان پس از ۵ سال دوباره به چرخهی تولید بازگشتند که نقش مهمی در ایجاد اشتغال داشته است.
این مسئول اضافه کرد ؛واحد پتروشیمی دهلران و انجیال دهلران و دیگر مجتمعهای دهلران(مینیانجیال، نیروگاه صبا، ایستگاههای تقویت فشا) در سال ۱۴۰۱، حدود ۲ هزار و ۸۰۰ نفر افزایش اشتغال داشتند که در قالب این ۱۷ هزار اشتغال ایجاد شده قرار دارند.
مدیر کل صمت استان ایلام ،افزود؛ بخشی از اشتغال استان از محل طرحهای در حال ایجاد نظیر کاغذ سنگی چرداول، فولاد ایوان، توسعهی فاز دوم پالایشگاه و …. بخشی نیز از طرح های مورد بهرهبرداری است، این در حالی است که آمار اشتغال در میادین نفتی ثبت نشده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی نیز در این جلسه تعهد اشتغال این اداره کل را، هفتصد و ۹۱ نفر عنوان کرد و گفت: تعداد اشتغال ثبت شده ما یک هزار و۸۶ نفر بوده است.
پایگاه خبری شکرستان:
وی با عنوان اینکه سیستم نظارتی بسیار دقیق عمل کرده و در سامانه تعداد ۶۰ نفر را حذف کرده است ،اضافه کرد:بر اساس سیستم آبیاری و تجهیزات همچنین استانداردهای تعریف شده در سیستم شورای اشتغال ،برای هر پنج هکتار زمین کشاورزی یک نفر اشتغال در نظر گرفته می شود،که مثلاً در شهرستان دره شهر برای ۳۰ هکتار از زمین های کشاورزی یک نفر اشتغال در نظر گرفته شد و با توجه به این نظارت ها تعداد ۶۰ نفر اشتغال جهاد کشاورزی از سامانه حذف گردید.
مدیرکل ستاد اجرایی فرمان حضرت امام ( ره ) استان ایلام نیز با عنوان این مطلب که سامانه بنیاد برکت به سامانه ملی رصد اشتغال متصل است،گفت: در خصوص تعهد اشتغال استان آمادگی داریم بانک اطلاعاتی و موقعیت مکانی طرحهای ایجاد شده منجر به اشتغال را در اختیار منتقدین قرار دهیم.
زارع ادامه داد؛ بیش از ۸۰ درصد این طرح ها در مناطق محروم روستایی با هدف برگشت مردم به روستاها و ماندگاری آنها اجرا شده است.
این مسئول با تاکید بر اینکه تسهیلات ارائه شده برای اجرای طرح در روستاها با حضور معتمدین محل، دهیاران ،شورای روستا ، روحانی روستا و غیره…صورت گرفته است،اضافه کرد:با حضور ده نفر از اهالی مستقر در روستاها ،راستی آزمایی و صحت سنجی برای پرداخت تسهیلات اشتغالزایی صورت گرفته است.
مدیرکل میراث، فرهنگی و صنایع دستی نیز در خصوص تعهد اشتغال ایجاد شده در استان گفت: تعهد اشتغال ما ۴۶۵ نفر بود، اما بیش از آن یعنی ۵۴۸ شغل محقق شده است.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ایلام در خصوص اشتغال ایجاد شده در بخش مسکن گفت: در سال گذشته تعداد ۹ هزار و نهصد واحد مسکونی ساخته شده است و امسال نیز تعداد ۳ هزار واحد در دست اقدام داریم این در حالیست که این تعداد میزان شغل ایجاد شده در سامانه ملی رصد لحاظ نشده است.
وی اضافه کرد:اگر آمار اشتغال حوزه مسکن استان در سامانه ملی رصد لحاظ می شد آمار اشتغال استان در سال ۱۴۰۱ از مرز ۱۷ هزار و ۷۸۶ شغل عبور می کرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان ایلام در این خصوص گفت: در سامانه تامین اجتماعی حوزه استخدام های دولتی خارج شده است و تعداد ۳ هزار و ۶۹۰ نفر در سامانه تامین اجتماعی در پروژه ها و پیمان ها که عمدتاً نفتی هستند ثبت شده و در مجموع تراز استان به استثناء سامانه رصد، مثبت و به میزان ۸ هزار و ۱۶ نفر است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام در خصوص اشتغال ایجاد شده در بخش بسیج گفته است؛
سهم بسیج سازندگی سپاه امیرالمؤمنین(ع) استان ایلام در سال ۱۴۰۱ در سامانهی ملی رصد، ۳۵۰ مورد بوده که با حمایتهای دولت و همراهی بانکها، این میزان به بیش از ۲۰۰ درصد با اولویت تقویت مشاغل خرد و صنایع تبدیلی و دستی در مناطق محروم و کم برخوردار ارتقاء یافت.
سرهنگ ملک زاده عنوان کرده است ؛در راستای صحتسنجی، نظارت و پایش دقیق اشتغال ایجاد شده، هیئتی در سپاه استان و سپاههای شهرستانی تشکیل شده که به طور دقیق از روند ایجاد اشتغال در قبل، حین و بعد از به ثمر رسیدن تعهد اشتغال نظارت مستمر دارند.
مدیرکل کمیته امداد امامخمینی(ره) استان در خصوص میزان تعهد اشتغال ایجاد شده در سال ۱۴۰۱ گفت؛ سال گذشته تعهد اشتغال این نهاد ۴ هزار شغل بود که با اعتبار ۴۷۰ میلیارد تومان از محل تسهیلات تبصره ۱۶ و ۱۸ و منابع داخلی صندوق امداد ولایت، ۵ هزار و ۵۰۰ شغل ایجاد شد.
وی افزود:سال گذشته ۱۱ هزار پایش و نظارت میدانی قبل از اجرا، حین و پس از اجرای طرحها انجام شد.
طاهری عنوان کرد: ۵۱ درصد از طرحهای اشتغالزایی این نهاد در مناطق شهری و ۴۹ درصد در مناطق روستایی است.
معاون اشتغال اداره کل بهزیستی استان ایلام نیز در خصوص میزان تعهد اشتغال ایجاد شده در سال ۱۴۰۱ گفت؛ سال گذشته تعهد اشتغال اداره کل بهزیستی استان ایلام، یک هزار و ۲۶۷ مورد بود که با ایجاد یک هزارو ۲۷۲ شغل، بیش از ۱۰۰ درصد تعهد محقق شد.
کلیه مدیران مرتبط با سامانه رصد اشتغال در این نشست صحبت کردند و صحبتهایشان بصورت تصویری ثبت و ضبط شد تا به کلیه ابهامات پیش آمده پاسخ کافی دهند.
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0